29 Ekim 2011 Cumartesi

işlemeli saat

Bu da işlemeli saatlere bir örnek, kenarları hala streç filmle kaplı çerçeveden yeni gelmişti. kelebek ve gül ayrıca kenarlarındaki çiçeklerin uyumu çok hoşuma gitmişti işlerken ayrıca çalışıyor da :D

işleme saat (ponto cruz)

Hollanda yel değirmeni işlemeli saat, saat işaretleri laleden keten üzerine muline iplikle işlendi, şu an gördüğünüz resimde henüz ortasına saat makinesi takılmamış hali var. ortasına saat makinesi takılınca işlevli bir saat oluyor :)

20 Ekim 2011 Perşembe

19 Ekim 2011 Çarşamba

çamaşır torbalarım


Sanırım pek de açıklamaya gerek ne oldukları baya bir belli oluyor :))

felt hairpin Keçe tokalar


Yine kayramın tokaları, Allahım insanın hayatında  bir kız çocuk olması ne büyük şans, şükürler olsun, onun için ne çok şey yapılabiliyor. :) keçe tokalarımıza devam :))

Felt crown keçe taçlar











Kayram prenses olmak istiyor ama tacı yok, şu taç şeklinde olanlar bijutericilerde satılanlar kafasından kayıp düşüyor bir çare bulmak lazımdı. Keçeden lastikli taç yaptık, tabi arkadaşlarını da es geçmedik.

Keçe tokalar, saçında uğur böceği var :)) (felt hairpin)


Kayramın lastikleri eskimiş iki tane uğur böcekli tokası vardı, uğur böceklerini çıkarıp keçe yaprakların üzerine kondurdum. Çok cici olmamışlar mı? :)

17 Ekim 2011 Pazartesi

Kayramın işlemeli mutfak önlüğü

Kayra  ile birlikte mutfakta kurabiye yaparken kullanması için ona bir önlük yaptım. Meleğim de çok beğendi.

kalp tutacak






little star KAYRA işlemeli kapı süsü

 Kayra için yaptığım kapı süsü, üzeri ketenden işlemeli, küçük bir de yıldız :) kumaşlarla çiçek yapıp ortasına bir de düğme kondurdum mu tamamdır.

İşleme Kırlentler (point de croix pillows)


ikisi de el işlemesi, koyu gri iple alman keteni üzerine işlendi. işleme parçaları astarlanıp baskı kumaş düğmelerle kırlente monte edildi. Biri bir yelkenli silüeti, diğeri ise Hollanda yel değirmeni :)

13 Ekim 2011 Perşembe

Salonlar çiçek açtı ( çiçekli kırlentlerim)(pillow)


Duman rengi kumaş üzerine pembe çiçekli ve gri yazıları olan bir kumaşla kombine ettim. çiçekleri kesip iki santim içeriden diktim, kenarlarını açık bıraktım, yıkayınca veya kullandıkça atıp biraz daha salaş bir görüntü oluşması için...

GELİN VE DAMAT BİR ARADA :)



Bu kırlentleri yeni evlenen bir arkadaşım için yaptım, güzel birer hediye olacağını düşündüm. ölçüleri 40x40 biri siyah, diğeri krem ve beyaz.

FİYONKLU KIRLENTLERİM (Pillow)


bu kırlentlerimi Semih Yener dikiş kursunda yapmıştık. ben renk uyumlarını ve modelini çok beğenerek yaptım. öğretmenimiz gamze hanıma teşekkürü borç bilirim. pembe ve yeşilin uyumu her zaman olduğu gibi bana göre harika.

KEDİLİ KIRLENTLERİM (PILLOW)


Bu kırlent örneğini yabancı bir sitede görmüştüm. Uyguladım ve beğendim açıkcası :) salonuma da çok yakıştı. Ölçüleri tam bir kırlent ölçüsü değil aslında berjerlerim için yapmıştım o yüzden biraz daha yüksek yaptım rahat olması açısından. ama örneğin ölçüleri 40x40 dı. dikkatinizi çekerim kedinin kuyruğu üç boyutlu aplikedir. :)