26 Şubat 2013 Salı

Pratik ve çok basit hırka şeması

Aşağıda şemasını çizmeye çalıştım yapmak isteyenler için, sezon sonu indirimleri olmasına rağmen çok pahalıya satılan bu senenin modası bir hırka modeli, gördüm ve çok beğendim.Evde olan penye-triko karışımı bir kumaşla diktim. dikiş bilmek de bazen kötü oluyor. hemen alıp giymek yerine ben bunu yaparım deyip uğraşıyorsunuz :))






19 Şubat 2013 Salı

Bir pratik kesim elbise daha...


Şöyle bir yaptıklarıma baktım da, kendime kalıplı bir şey dikmekten hoşlanmıyorum, buna karar verdim. Evde olan penye kumaştan üzerine elbisemi koyarak kestiğim bir ev elbisesi yaptım. Ne de olsa bana göre yaz çabuk gelecek :))


17 Şubat 2013 Pazar

Şeker kutusundan Mücevher kutusu yaptım :)


Şeker kutularını değerlendirdim, aylardır bekliyorlardı, ne yapacağıma bir türlü karar verememiştim. üstünü minik kurdele gülleriyle doldurup bir de keçeden gül yaptım, dantel kurdele filan derken böyle bir sonuç çıktı. :)




15 Şubat 2013 Cuma

Ponponlu Atkı-Şapka Takımı

 Atkı-şapkalar hep örgüden olacak değil ya :) ben de kumaştan yaptım. üzerini de bir marketin hobi bölümünden aldığım keçe ponponlarla süsledim. Bebeğim çok beğendi :)






12 Şubat 2013 Salı

Yazlık Tunik

Artık kıştan mı sıkıldım, yoksa yazı ve güneşi mi özledim bilinmez. Bir süredir kışlık hiç bir şey yapmak istemiyorum. Yaz çabuk gelir düşüncesiyle Kayramın gardırobunu yenilemeye başladım bile... Burda dergisi çocuk sayısında bir anvelop elbiseydi bu kalıp, ancak ben her ne kadar elbiseyi kız çocuklarına çok yakıştırsam da, kullanımı açısından pek tercih etmiyorum. Tercihim her zaman tunik ve tayttan yana oluyor. Bu modelde elbisenin boyunu kısaltıp tayt üzerine rahat giyilmesini istedim. Yapmak isteyenlere öneririm çünkü çok kısa zamanda bitti. çok kolay ve pratik bir model. Burda dergisi çocuk sayısını soranlar için tekrar söylemek isterim ki; burda dergisi çocuk sayısı, tüm burda dergilerindeki çocuk modellerinin toplu halde olduğu bir sayıydı, bir kez gördüm ve aldım, başka hiç karşılaşmadım. 





11 Şubat 2013 Pazartesi

İşlemelerim....


Minicik ve sevimli örnekleri her zaman severim, şu on santimlik kumaştaki ayrıntılar beni hayran bırakır. Bir kedi, ters laleler, güneş, kuşlar, uğurböcekleri ve hatta bir sinekkuşu :)


7 Şubat 2013 Perşembe

Yeni Burda Dergilerim

Yeni burda dergilerim ve içlerinden en beğendiklerim. craft dergisini yeni gördüm burdanın, tabiki bir koleksiyoncusu olarak almadan edemedim, gerçi bende böyle on dergi oluşturacak fikir olmasına koleksiyonun eksik parçası olmasını istemedim. 








2 Şubat 2013 Cumartesi

Aile boyu mutfak önlüğü ve şeması

Sevgili Songül eşi Murat ve kızları Azra için yapılmış iki ayrı önlük. Aplikenin modeli de aşağıda, ben bir tek saksı ekledim büyük olan önlüğe. Sevgiyle kalın....