4 Temmuz 2012 Çarşamba

Dikiş ve overlok makinelerim


Bu benim emektarım Singer Yoknaz 1301 kullanıyorum 11. yıl oldu. Son iki yıla kadar hiç bir arıza çıkarmamıştı. Artık yavaş yavaş  sıklaşmaya başladı çıkardığı problemler. Aslında normal çünkü 11 yılda 20 yıllık çalıştı ne de olsa... Kendi kendime söz verdim bir daha ki arızasında değiştireceğim her ne kadar duygusal olarak bağlanmış olsak da birbirimize :) Hedefim singer quantum l-500 modelini almak.


Ovelok makineme gelince aşağıdaki resimdeki pfaff babylock...

Dört iplik overlok makinem. yaklaşık 25 senelik sanırım. hikayesi uzun aslında kısaca anlatmam gerekirse; apartmanımızdaki Rahmetli Neriman teyzeden miras kaldı. Dikiş diken kendisini diktiği dikişler konusunda takdir ettiğim aramızdan zamansız ayrılan bir komşumuzdu kendisi. Rahmetli olunca dikiş malzemelerinin bir kısmını bana vermeye karar verdi ailesi. Her elimi attığımda onu anıyorum sayelerinde, işime gerçekten çok yarıyor. Yeni makineler kadar ince overlok çekmiyor ama triko, penye dikerken ve iç dikiş temizlerken bayağı bi iş görüyor. Yenisi alacak olsam yine sanayi makinesi tarzı ikinci el bir makine tercih ederdim.

5 yorum:

Nuraycatasarimlar dedi ki...

Merhaba,benim Singerim Almanya'dan gelmişti.Bize geldiğinde 30 yılı geçmiştir.Ordanda zaten ikinci el olarak alınmış,hikayesini daha sonra bir post olarak yayınlarım:)) Aslında yenilemeyi düşündüm fakat memnunum makinamdan insan alışınca vazgeçemiyor sanırım:) quantumda güzelmiş bende düşünebilirim bilgisayarlı olanlardan herhalde.
Overlok makinanız komşudan hatıra ne güzel,Neriman hanıma allah rahmet eylesin ...

Ada Deniz dedi ki...

Ne güzel bir anıymış:))

Betül dedi ki...

bizde de 25 senelik bir singer var, şimdi janome 9700 almayı düşünüyorum, fikrim var mı bu marka/modelle ilgili olarak?

Adsız dedi ki...

Merhaba
Blogunu yeni keşfettim ve hemen izle kısmını tıkladım.izlemedeyim:)))
Senide benim bloguma beklerim.
komirra.blogspot.com

ıspanaklı börek dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.