4 Mayıs 2012 Cuma

Florya Akvaryumuna gezimiz













Florya akvuryumuna okul gezisi :))
Her bölümü birbirinden güzel olan akvaryum gerçekten çok büyük ve ilginç. Ben en çok yağmur ormanları bölümünü sevdim fotoğraflardan anlaşılacağı üzere. Gerçi inanılmaz nemli ve sıcaktı doğal ortamı yakalamak adına ama muhteşem hissettirdi beni ve çocukları, sınıf annesi olduğum için çocuklarımızla bir gezi daha geçirdik ve çok da eğlendik. Eğer yakınlardaysanız mutlaka ziyaret edin. 



Florya'da yaklaşık 100 dönüm arazide yer alan kompleks, belediye tarafından projelendirildi. Hacmi ve barındırdığı canlı çeşidiyle gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip olan komplekste, gezi güzergahı Karadeniz'den, Pasifik'e uzanan toplam 16 bölge ve bir yağmur ormanından oluşuyor.
İki kattan oluşan toplam 22 bin metrekarelik akvaryumda, alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler de yer alıyor. Her biri 6 bin 800 metreküp su hacmine sahip 64 tankın bulunduğu akvaryumdaki bin 500 çeşit toplam 15 bin deniz ve kara canlısı, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürecek.

1 yorum:

mrv dedi ki...

Bende kızımla beraber gezmek istiyorum en kısa zamanda.