11 Mayıs 2012 Cuma

Pratik ve Yazlık Elbiselere Devammmmm





Kıyafet dikimi için genelde pazardan ya da parçacılardan kumaş alıyorum. Bu lacivert bir penye kumaş, parçası 3 tl :) böyle tercih etmemin sebebi hem ekonomik hem de cesaret. Cesaretim artıyor kumaş ucuz olunca, makası vurmaktan çekinmiyorum. Yukarıda gördüğünüz straplez elbisenin yapımı belki de 15 dakikayı geçmemiştir. Eskiden giydiğim bir ev elbisesi altta gördüğünüz resimdeki, eskimiş olabilir ve deseni de güzel olmayabilir ama üzerime çok yakışıyordu :) eskiden tabi :) onu kumaşın üzerine koyarak kestim. kenarlarından diktim, üst ve alt kısımları kıvırdım. üst kısmın içine ince ve çok da sert olmayan bir lastik geçirdim. görüntü bu oldu, gerçi artık evde giymekten vazgeçtim. :) Bu aralar yazlık kıyafet dikimi yapıyorum yaptıklarımı hergün sırayla yayınlayacağım, sevgiyle kalın.

7 yorum:

Hamarat Ablam dedi ki...

Pratik ve bir o kadar güzel olan modeller yayınlıyorsunuz,Sayenizde bende bu gidişle makineyi açacağım,elbiselere bayıldım,ellerinize emeklerinize sağlık.sevgiler

Nurdan dedi ki...

maşallah elbiseler arka arkaya geliyor.Çok hoş olmuş güle güle giyin.

Duru dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Yakında atölye açarsın :)

Unknown dedi ki...

çok güzel dikiyorsunuz. önemli olan pratik dikebilmek. ellerinizesağlık...

neslinin atölyesi dedi ki...

güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Ama sanırım benim pratik dikişim ustalıktan değil tembellikten geliyor :). ayrıca sezenim benim zaten atölyem evimin bir odası orası benim sığınağım ve mabedim başka atölye düşünmedim hiç :))

Ponti dedi ki...

Aynı cesaretten ben de istiyorum :)
Elimde en sevdiğim renklerden iki tane jarse kumaş var ama bir türlü cesaret edip makas vuramıyorum :)

Çok çok güzel olmuş tebrik ederim, 15 dakikada yapıldığına inanamadım, benim sırf düşünmem 15 dakika sürerdi herhalde :))

neslinin atölyesi dedi ki...

Sevgili ponti, birkaç ucuz kumaşta cesaretini bileyle, sonra gerisi acemi şansı oluyor en azından bende öyle, biraz da paylı kes, bakarsın bi aksilik olur. düzeltme şansın olur. sonra giyip havanı atarsın ben yaptım diye, :)))))